Ulaganjem u izbor pravog zaposlenika dugoročno investirate i režete mnogostruke troškove koji nastaju pogrešnim odabirom.

Psihologijsko testiranje

Prilikom izbora zaposlenika razgovor sam po sebi nije uvijek dovoljan kako bi se postigla potpuna procjena potencijalnog kandidata. Sasvim je moguće da se pronađete u situaciji u kojoj se osoba koju ste tijekom čitanja životopisa ili selekcijskog razgovora procijenili kao idealnog kandidata, nakon nekoliko mjeseci rada pokaže potpuno drugačijom nego što ste inicijalno smatrali i očekivali. Samim time, ulaganjem u izbor pravog zaposlenika dugoročno investirate i režete mnogostruke troškove koji nastaju pogrešnim odabirom.

Što mjerimo?

Psihologijsko testiranje važan je dio selekcijskog procesa kojim se mjeri i procjenjuje nekoliko aspekata ljudskog funkcioniranja različitim skupovima testova. Naše testiranje uključuje:

  • Testove inteligencije – ispituju stupanj razvijenosti različitih vidova inteligencije kod kandidata
  • Testove sposobnosti – ispituju različite kognitivne sposobnosti kandidata, relevantne za specifično radno mjesto, kao što su primjerice verbalno ili numeričko rezoniranje
  • Upitnike ličnosti – ispituju osobnost kandidata, način na koji preferira raditi, te ponašanje u društvenim situacijama

Kako provodimo testiranje?

Nakon određivanja dimenzija koje su Vama od posebne važnosti za budućeg zaposlenika, naš psiholog provesti će testiranje individualno ili grupno, u standardiziranim uvjetima. Nakon provedenog testiranja šaljemo Vam izvještaje kandidata koji mogu biti utemeljeni isključivo na postignutim rezultatima ispitanika ili uz dodatni intervju s kandidatom, koji se preporuča zbog jasnije interpretacije dobivenih podataka.

Pri izboru testova koje ćemo primijeniti u potpunosti se prilagođavamo zahtjevima radnog mjesta koje Vi unaprijed definirate.Time dobivene informacije o klijentu nisu općenite naravi, već primjerene traženoj poziciji i samim time od veće vrijednosti za Vas.

Traženje i selektiranje