Socijalni i planski pristup, sistematična potpora i savjetovanje zaposlenih, koji su zbog organizacijskih promjena prisiljeni napustiti radno mjesto.

Outplacement

Outplacement je socijalni i planski pristup, sistematična potpora i savjetovanje zaposlenih, koji su zbog organizacijskih promjena prisiljeni napustiti radno mjesto. Cilj pristupa je olakšavanje pronalaženja novog i odgovarajućeg radnog mjesta, u što kraćem roku.

Prednosti u preuzimanju outplacement pristupa otpuštanju radnika za poslodavca su mnogostruke. U prvome redu vezane su uz održavanje pozitivnog imidža tvrtke, kako prema sadašnjim, budućim i prijašnjim zaposlenicima, tako i prema korisnicima proizvoda i usluga tvrtke. Dobar se poslodavac prepoznaje ne samo kroz zapošljavanje, odnos i ulaganje u trenutnu radnu snagu, nego i kroz način otpuštanja radne snage. Pored toga, od neprocjenjive vrijednosti za poslodavca je i humanost metode prema zaposlenicima koji su u procesu otpuštanja. Konačno, kod zaposlenika koji i dalje ostaju u radnom odnosu ovaj pristup pozitivno utječe na održavanje motivacije i povjerenja prema poslodavcu.

Outplacement usluga nudi se za individualne radnike i za grupe radnika.

Outplacement uslugu provodi Smart Group, Hrvatska. Više informacija o programu možete pročitati na službenim stranicama www.smartgroup.hr

Outplacement